суботу, 2 лютого 2008 р.

Багатомовність в TYPO3 CMS

У статті "Multi language sites in TYPO3" автор TYPO3 CMS Kasper Skaarhoj описує, як можна зробити багатомовний сайт на базі системи управління веб-контентом TYPO3.

Автор статті пропонує два способи роботи з багатомовними веб-вузлами. Перший ("Two-Tree") це старий дідовський, або, як пише автор "старомодний" спосіб, він полягає втому, що треба робити основний сайт (дерево сторінок / tree), а паралельно нього робити інші, які б містили в собі іншомовний вміст (веб-контент). Простіше кажучи зробити окремі сайти для різних мов, а на кожній сторінці створити меню для зміни мови перегляду сторінки та її вмісту.

Другий (one-tree-fits-all-languages), більш прогресивний і ефективний але складніший для побудови багатомовних веб-вузлів. За цим способо вже не треба створювати парелельні "дерева сторінок / tree" з іншомовним вмістом, а достатньо одного "дерева сторінок" (структури веб-вузла). У статті автор детально описує всі кроки ствоерння багатомовного веб-вузла за цим способом.

Детально про обидва способи створення багатомовних сайтів на базі системи управління веб-контентом TYPO3 можна прочитати тут... (стаття англійською мовою)

Який спосіб виберете ви, вирішувати вам. Від себе скажу, що кожний із вище описаних способів сторення багатомовних веб-вузлі по своєму хороший, дивлячись, яку задачу перед вами поставлено і що має буди у кінцевому результаті.

Бажаємо вам успіху! Інтернет агенція TYPO3.net.ua

Немає коментарів: